Amoure

Lees hieronder het verhaal van Amoure. Een ruin die al op jonge leeftijd in de problemen kwam en de diagnose kissing spines kreeg toen hij nog geen 5 jaar oud was.

Ik kocht Amoure van zijn fokker toen hij 2,5 jaar oud was. Hij zag er niet uit, maar ik was verliefd geworden op zijn bewegingen. Ik zocht een paard om mee de sport in te gaan. Toen hij net 3 was begon ik met longeren en even daarna met rijden. Aan de longe kon hij spectaculair draven, maar onder het zadel voelde ik daar niets van terug. Maar goed ik dacht hij is nog jong dat komt wel. Maar i.p.v. beter te gaan bewegen ging hij steeds beroerde lopen onder het zadel en ook aan de longe zag ik niets meer terug van dit ooit zo talentvolle paard. Toen begon de ellende en de zoektocht naar een oplossing. De dierenarts kon maar niets vinden en adviseerde rust. Na een periode van rust begon hij altijd goed, maar ging al snel weer achteruit.

De tijd dat het goed ging werd steeds korter en de herstelperiode duurde steeds langer. Ik kreeg er steeds meer een hard hoofd in en besloot foto's te laten maken. Aan de hand daarvan is toen kissing spines geconstateerd. Ik was in shock. Had zoveel plannen met dit paard en die vielen nu in duigen. Volgens de dierenarts kon ik hem beter in laten slapen want als hij nu al zo ver heen was kwam het nooit meer goed. Kapot van verdriet besloot in mijn vriend nog een half jaartje van het leven te laten genieten en dan in te laten slapen. Ik zag er als een berg tegenop, maar kon hem ook financieel niet blijven onderhouden als ik een ander paard zou kopen voor mijn droom en weggeven wilde ik hem ook niet omdat je nooit weet wat er dan gebeurt.

Ik sliep er weken slecht van en viel kilo's af. Hield zo van dit paard, moest ik dan maar mijn droom opgeven en hem toch houden? Ik besloot van stal te veranderen met hem omdat hij dan meer naar buiten kon en ik die binnenbak nu toch niet nodig had. Op die nieuwe stal was iemand die met haar paard bij Monique lest omdat die al jaren een rugprobleem had. Zij vertelde haar verhaal en dat ik toch echt eens Monique naar mijn paard moest laten kijken want dat er een grote kans bestond dat zij er wat mee kon. Diezelfde avond nog mailde ik Monique en zij belde mij al de volgende ochtend vroeg. Dit gesprek gaf me gelijk veel hoop, maar ik bleef een beetje terughoudend eerst zien dan geloven.

Monique heeft mijn paard bekeken en kon duidelijk uitleggen en verklaren waarom hij kissing spines had gekregen. Het klonk heel logisch allemaal. Ze stelde voor hem als het ware opnieuw te gaan beleren en een stevige fundering te gaan bouwen wat betreft zijn spieren. Hij was zo ontzettend slap en deed al een hele tijd niets. Monique adviseerde met hem vanaf de grond te beginnen om het zo rechter, sterker en soepeler te maken. Omdat hij zo slap was moest ik wel rekenen op een flinke revalidatie periode. Ik heb hem 3 maanden vanaf de grond getraind onder begeleiding van Monique. Hij heeft toen al geen pas meer kreupel gelopen. Ik snapte er niets van! Na 3 maanden vond Monique hem sterk genoeg om mij weer te gaan dragen. Hij had voldoende buikspieren en zijn rug was mooi los. We zijn heel rustig aan begonnen, maar ook onder het zadel heeft hij niet meer kreupel gelopen en ging hij iedere training lekkerder lopen!

Ik weet dat we nog een lange weg te gaan hebben omdat ik vooral heel veel oude gewoontes moet afleren. Ik moet veel meer op gevoel gaan leren rijden en dat vind ik heel gaaf, maar wel moeilijk. Ik heb nog nooit een instructrice getroffen die met zoveel liefde, passie en enthousiasme haar vak beoefend. Monique is een heel oprecht mens met hart voor mens en dier. Ook buiten de lessen om was ze er altijd voor me als ik er even niet uit kwam. Daarnaast kan ze alles gewoon heel fijn uitleggen en onderbouwen zodat je het ook begrijpt. Kortom ik wil niet meer anders! En die wedstrijden komen er wel. Wil hem eerst thuis goed voor elkaar hebben en een goede m- proef kunnen rijden voor we gaan starten. Dat duurt niet lang meer, want we zijn nu volop bezig met de zijgangen. Ik kijk altijd naar iedere les uit en stap nu elke training voldaan van mijn paard. Als ik me bedenk dat ik zonder Monique mijn paard had laten inslapen dan is dat een heel bizar gevoel. Het was dan gewoon onterecht geweest. Ben zo blij dat ik haar op tijd heb leren kennen.

Voor iedereen met een paard met kissing spines, neem contact op met monique. Grote kans dat zij je kan helpen!

Monique, bedankt voor het redden van mijn paard en mijn droom!