‘A mind like still water gives a pure reflexion’

Met onze enorme frontaalkwab kunnen we als geen ander wezen op deze planeet onze gedachten meer echt maken dan wat dan ook. Meer ‘echt’ in ons hoofd wel te verstaan! En laat dat nou juist 2 kanten op werken voor ons:

- In ons voordeel (positieve gedachten, creëren positieve emoties en gezonde chemische reacties in ons lichaam)
- In ons nadeel ( negatieve gedachten, creëren negatieve emoties en ongezonde chemische reacties in ons lichaam)

Maar wist je dat GEEN GEDACHTEN eigenlijk een wereld aan mogelijkheden biedt!

a mind like still water

Natuurlijk weet ik dat dit het aller moeilijkste is voor ons mensen (ben er zelf immers ook een), maar wanneer je jezelf écht wilt verbinden met je paard, dan zal je hem het grootste plezier doen als je dit jezelf eigen maakt. In ieder geval geregeld toepast in het samenzijn met je paard.

De sleutel tot dit alles is eigenlijk maar 1 woord > bewustwording!

Door jezelf BEWSUT te WORDEN is het mogelijk om A MIND LIKE STILL WATER te creëren!

 

En natuurlijk blijven de gedachten ook geregeld voorbij komen. Waar het om draait is dat je er bewust voor kunt kiezen om de gedachten te observeren en weer voorbij te laten gaan. Er niets mee doen. Je hebt daarin altijd een keuze, daar draait het om!

yes no life

Klinkt makkelijker dan het is, ik weet het. Met alle afleidingen, verplichtingen, meningen, oordelen, controles etc, om ons heen is het meer dan ooit ingewikkeld om ons hoofd tot rust te brengen. Toch gun ik jou en je paard dit enorm, want de golflengte waarop je jezelf bevindt veranderd letterlijk als je mind veranderd.

Stel jezelf voor dat je aan de waterkant staat en je kijkt voor je in het water. Er staat een windje en er zijn golfjes op het water. Die voorkomen dat je jezelf in het water kunt zien. Maar dan gaat de wind plots liggen en langzaam verdwijnen de golfjes.

Ineens zie je jezelf in het water, als een pure reflectie van hoe jij daar staat.

De golfjes kun je zien als jouw eigen hersengolven. Iedere (ja echt iedere) gedachte produceert hersenactiviteit en aangezien we gemiddeld zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten per dag hebben is dat in zijn geheel een flinke tsunami aan chemische reacties in ons lijf!

Des te meer gedachten, des te meer golfjes in het water en des te lastiger het is een pure reflectie van JOUW werkelijkheid op dat moment te ontvangen!

Het is voor je paard het allergrootste geschenk wanneer jij steeds meer en vaker ‘a mind like still water’ creëert (al is het maar steeds voor even), want afleiding is er altijd! Het gaat erom dat je de wind die opkomt, weer kunt wegblazen of laten afvloeien. Wanneer je dit BEWUST (daar is hij weer ????) oefent en traint, zal je steeds meer leren voelen tijdens het samenwerken met je paard.

Vooral wanneer je samen bezig bent is dit erg belangrijk. Is het nodig dat je ergens bewust over nadenkt? Zet desnoods je paard even stil en laat je frontaalkwab al zijn vragen op je afvuren, beantwoord ze óf parkeer ze voor dat moment en ga pas verder als je golfjes weer weg zijn!

ÓF CREËER ZELF BEWUST EEN STIL HOOFD! JE ADEMHALING VOLGEN WERKT HIERVOOR ALTIJD!

Naast je ademhaling kun je ook je zintuigen meer laten ‘spreken’. Richt je op wat je ziet, ruikt, voelt, proeft, hoort, ervaart…

En dit alles mag en kan je een leven lang oefenen! Voor de een is dit gemakkelijker haalbaar als voor de ander. Maar wat ik je met hart en ziel wil meegeven is dat wanneer het jou (nog) niet gemakkelijk afgaat, je jezelf en je paard een groot genoegen doet als je hiermee gaat oefenen. Het is niet alleen gezonder voor de hele chemie in je systeem, ook je leerproces en ontwikkeling zal sneller verbeteren omdat je dan immers helderder reflecteert én ontvangt!